Boek je trip

079-3033050

Ons emailadres

info@hummelsadventures.nl

Veel gestelde vragen

Ook een vraag ?

Bekijk hier de veel gestelde vragen VRAGEN

Lees de vragen hier allemaal. Staat hij er niet tussen, mail ons gerust!

Coronavirus & reizen. Per land zie je actuele informatie en ontwikkelingen en je vindt alles over veiligheidsdreigingen in bepaalde gebieden. Dit wordt aangeduid met kleurcodes groen, geel, oranje of rood. Normaal gesproken geven de kleurcodes de veiligheidsrisico's in een land of gebied aan: • Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s • Geel: let op, veiligheidsrisico’s • Oranje: alleen noodzakelijke reizen • Rood: niet reizen Bij landen met het coronavirus betekenen de kleurcodes daarnaast het volgende in het land of gebied: • Groen: geen coronamaatregelen die van invloed zijn op de reis / het verblijf • Geel: coronamaatregelen met beperkte invloed op het dagelijks leven • Oranje: het dagelijks leven is ontwricht, mogelijk geldt er een inreisverbod • Rood: dit land of gebied is totaal afgesloten zonder uitzicht op in- en uitreizen Een reisadvies is niet bindend. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze om wel of niet te reizen. Bij Code Rood of Oranje annuleert Hummels Adventures de reis en krijgt u de reissom terug. Bij code Geel gaat de reis gewoon door. Reizen naar landen met een geel reisadvies is verantwoord volgens de overheid, maar er zijn maatregelen tegen het coronavirus getroffen met beperkte invloed op het dagelijks leven. Houd voorafgaand aan de reis en tijdens de reis het reisadvies in de gaten. Reis je naar een land waarvoor een geel reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering wel dekking (afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten). Geen vergoeding bij quarantaine. De reiziger betaalt dus de kosten bij (verplicht) langer verblijf, bijvoorbeeld door quarantaine. Vraag de reisorganisatie om advies. De extra reis- en verblijfkosten en telefoonkosten zijn mogelijk gedekt op de reisverzekering, maar vaak wel tot een bepaald maximum. De meeste reisverzekeraars vergoeden echter niet bij (preventieve) quarantaine. Vraag dit na bij je reisverzekeraar en kijk in de polisvoorwaarden.
Een reis en annuleringsverzekering kan u zelf extern regelen. U bent officieel niet verplicht deze verzekeringen te nemen. Maar het kan altijd gebeuren dat je tijdens jouw vakantie onverwachts hulp nodig hebt. Je bagage is gestolen, je wordt ziek of je krijgt een ongeval. Dan is het wel zo fijn als je kunt terugvallen op je Reisverzekering. Moet je onverwacht jouw vakantie afzeggen of afbreken? Dan is er de Annuleringsverzekering. Het is dus erg belangrijk om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Meld u daar dan ook bij dat het om een outdoor-vakantie gaat of een wintersport vakantie. Vaak is daar een aparte dekking voor nodig. NOGMAALS U DIENT HIER ZELF VOOR TE ZORGEN.
Voor zowel de zomer als winteradventures van Hummels Adventures heeft u de juiste reisdocumenten nodig. Dit betreft een geldig paspoort of geldig Identiteisbewijs. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Verder is het handig om een kopie van uw reisverzekering bij u te hebben alsmede een contactnummer van een thuisblijver. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit vraagt u dan even bij de instanties aan of er voor u extra eisen gelden.
Na ontvangst van de boekingsbevestiging annex factuur dient binnen 10 dagen een aanbetaling van 20% van het overeengekomen bedrag te worden voldaan, met die uitzondering als dit specifiek anders is vermeld. Dossierkosten worden aangerekend om reserverings-, verzendings- en communicatiekosten te dekken en bedragen € 12,50- per dossier Het restant van de reissom dient uiterlijk 3 weken ( of zoveel eerder indien de omstandigheden dat vereisen) voor vertrekdatum in bezit van de reisorganisator te zijn.
Indien de reiziger de geboekte reis annuleert, zijn de volgende bedragen aan de reisorganisator verschuldigd: • bij annulering tot 8 weken voor vertrek: het aanbetalingsbedrag. • bij annulering tussen 8 en 4 weken voor vertrek: 30% van de reissom. • bij annulering tussen 4 en 2 weken voor vertrek: 50% van de reissom. • bij annulering vanaf 2 weken voor vertrek, afwezigheid bij vertrek of reisonderbreking: 100% van de reissom. Hummels Adventures kan hier, om redenen van redelijkheid en billijkheid van afwijken. Een en ander echter uitsluitend te zijner beoordeling.
Al jarenlang doen wij met heel veel plezier samenwerken met de firma Look-Tours. Hun wagenpark past goed bij onze wensen en eisen. Het bedrijf is net zoals ons altijd op zoek naar verbeteringen. Ze voldoen natuurlijk aan alle eisen en normen van deze tijd. Ze bezitten het keurmerk Touringcarbedrijf en zijn ook ISO 9001 gecertificeerd. Daarmee hebben we een trouwe partner voor de komende jaren!