Boek je trip

079-3033050

Ons emailadres

info@hummelsadventures.nl

AlmAbtrieb Lermoos

Almabtrieb Oostenrijk

Een reis vol authentieke en boerentradities , Almabtrieb Lermoos!

Geloei in de verte, rinkelende koebellen en versierde hoofdtooien. Prachtig uitgedost met linten en bloemen wordt het vee in de herfst terug naar de stal gebracht. De Almabtrieb is een van de boerentradities die elk jaar weer feestelijk gevierd wordt. Het grazen van het vee op de alm is voorbij en wordt het tijd om het vee van de bergen naar het dal de stal in te drijven. Prachtig uitgedost, met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes keert het vee, geleid door de 'Moarkuh' terug naar de thuisstal. Om de beurt volgen koeien, kalfjes, stieren, jonge ossen en het kleinvee zoals schapen en geiten. Dit gezellige dorpsfeest moet je eens hebben meegemaakt.

We hebben een mooie 7 daagse busreis samengesteld.

Programma:

Vertrek op maandag 6 september 2021 vanuit Nederland.

Op dinsdag maken we via een mooie route een bezoek aan Garmisch-Partenkirchen. We bezoeken de bekende skischansen en het Olympisch stadion.
We bieden u de kans om met de gondel naar boven te gaan en vanaf de Alpspix een fantastisch uitzicht te hebben over de omgeving en natuurlijk is er tijd voor een bezoek aan het prachtige historische centrum waar u lekker de tijd heeft om even rond te slenteren.

Woensdag staat er een uitje gepland naar HIghline 179. De spectaculairste hangbrug van de Alpen. 406 meter lang en 114 meter boven dalbodem. Maak de klim naar boven en wandel ook even langs het kasteel. In de middag maken we een bezoek aan de Heiterwanger see . We maken een rustige boottocht over de Heiterwangersee en Plansee alvorens wij weer terugkeren naar ons hotel.

Op donderdag kan u de prachtige omgeving van Berwang ontdekken. Maak een van de prachtige wandelingen en geniet van de bergen.

Vrijdag is de dag dat we een bezoek brengen aan Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Bezoek de oude binnenstad met de kleurrijke gebouwen en traditionele bakkerijen. Bezoek het Gouden dak , de kathedraal Dom Zu St. Jakob , de Triumphforte, Basilika Wilten en vele andere bijzondere gebouwen en musea. U heeft de dag aan u zelf.

Op zaterdag gaan we de Almabtrieb Lermoos bezoeken. Vanaf 11:00 verwelkomen wij de dieren vanuit de bergen het dorp in.

En op zondag .. helaas.... aan alles komt een einde. Na ons ontbijt vetrekken we weer richting Nederland.

«Gaat u mee ? We maken er een top week van !»

Remko Hümmels

Organisator reis

Meer informatie over AlmAbtrieb Lermoos
Foto van Hummels Adventures over AlmAbtrieb Lermoos
Foto van Hummels Adventures over AlmAbtrieb Lermoos
Foto van Hummels Adventures over AlmAbtrieb Lermoos
Foto van Hummels Adventures over AlmAbtrieb Lermoos

Overige Almabtrieb reizen